Arvostelu arvostelusta

Luin tänä aamuna Hesarista arvostelun ZZTopin keikasta, ja me ollaan näköjään oltu sen arvostelijan kanssa ihan eri keikoilla.

”Sisällön minimalisointia voisi kutsua myös laiskanväsyneeksi rutiiniksi, jota nakersivat olosuhteet.”

Jos keikasta kirjoittaa arviota Hesariin silloin kun on kalsarit hiertäneet persettä, niin ei se ole bändin vika. Mä nimenomaan yllätyin positiivisesti siitä, ettei ZZTop tuonut lavalle puoltakymmentä puolialastonta pitkäsääristä naista. Pidin yksinkertaisesta showsta, jossa pääosassa oli musiikki. Ihmettelin myös bändin mukavaa meininkiä ja sitä, ettei näiden kaikken vuosien jälkeenkään kyllästytä vetää noita samoja biisejä vaan veri vetää lavalle. Uskoisin, että noilla tyypeillä on sen verran massia, että niiden ei olisi mikään pakko raahautua jonnekin helvetin kylmään periferiaan keikalle. Olin todella iloinen, että mä pääsin kokemaan ZZTopin keikan livenä. Olosuhteissakaan ei ollut mitään vikaa. Normaali Suomen kesä, jopa ilman vesisadetta.

”Kun Catfish Blues oli ikävä kyllä pudotettu setistä, jäi keikan ainoaksi coveriksi riisuttu ja tyystin tarpeeton tulkinta Jimi Hendrixin kappaleesta Foxy Lady, jonka yhteislauluun ei yleisö osannut lämmetä.”

Minkä takia kukaan koskaan valittaisi, jos Jimi Hendrixin biisistä vedetään hyvä versio keikalla? Musta sekin on noissa pitkän linjan muusikoissa arvostettavaa; vaikka ZZTopilla, Fogertyllä ja Springsteenillä riittäisi omaakin materiaalia vaikka seitsemään peräkkäiseen keikkaan, kiinnostaa niitä ottaa settilistaan mukaan covereita, jotka sopivat keikan fiilikseen. On se varmaan niille itselleekin ihan kivaa vaihtelua päästä soittamaan jonkun muun biisejä välillä.

”Balladeja ja blueseja kainosteltiin, ja se mikä parhaimmillaan kulkee vastustamattomalla imulla, tukkeutui nyt tasapaksuksi ja tasarytmiseksi, dynamiikan puutetta voihkineeksi sepelirosoksi.”

Elämä on vissiin pilalla kun Rough Boy jäi kuulematta? Vähän sama kuin itkisi Brucen keikan jälkeen sitä, ettei tullut Riveriä. Bändi soitti toinen toistaan upeampia hittejä mukaan lukien Cheap Sunglasses, Gimme All Your Lovin, My Head’s in Mississippi,Sharp Dressed Man, Pincushion, I Gotsta Get Paid ja Tush. Mä en saa noista tasapaksua ja tasarytmistä edes korvatulpilla.

Ben Miller Triosta, Melrosesta ja Ben Granfeltista oltiin tuon arvostelijan kanssa sentään lähes samaa mieltä. Ainoastaan sillä erotuksella, että musta Melrose oli noista huonoin. Ben Miller oli hauskaa kuunneltavaa, eikä sillä hetkellä oikeastaan puuttunut kuin paali takapuolen alta ja heinänkorsi hampaiden välistä. Suurin osa yleisöstä missasi päivän ekan esiintyjän Ben Granfeltin, jonka huumori ja kitarataituruus todellakin upposi meikäläiseen.

Kerrassaan loistava konserttipäivä.

Yksi vastaus artikkeliin ”Arvostelu arvostelusta

  1. Päivitysilmoitus: ZZTop Hell Raisers – Hamburg Stadtpark | Vintagella

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.