American Diner

Vihdoinkin mä pääsin käymään Dinerissa! Sisustus ja ruoka oli juuri sellaista kuin odotinkin. Katseltavaa riitti ja rasvainen, hyvin suolattu burgeri sekä kermavaahdolla koristeltu vadelmashake upposivat meikäläiseen mainiosti. Taustalla soi joululauluklassikkoja ja palvelu oli erittäin ystävällistä. Joku siinä paikassa silti tökki. En lähtenyt sieltä hymyssä suin aikomuksenani hehkuttaa paikkaa kaikille tutuille ja tuntemattomille. Astelin kyllä ovesta ulos masu täynnä, mutta en edes tiedä menettäisinkö mitään, jos en koskaan toiste menisi kyseisen ketjun ravintolaan murkinalle.

Huomasin vertaavani Dineria mun lemppariin burger-ketjuun, joka on tietenkin Hard Rock Cafe. Olen poikennut varsin monessa HRC:ssä ja perusideahan niissä on Dinerin kanssa sama; amerikkalaista ruokaa erikoisella sisustuksella ja tyyliin sopivalla musiikilla. Mutta HRC on aivan eri sfääreissä, kun näitä kahta aletaan vertaamaan. HRC:ssä asiakas toivotetaan heti tervetulleeksi, palvelua ei tarvitse ruuhka-aikaankaan kovin kauan odotella ja lähes aina tsekataan asiakkaan tilanne esimerkiksi siinä vaiheessa kun ruuat ovat jo pöydässä ja ruokailu aloitettu. Arvaatte varmaan jo, mikä American Dinerissa siis tökki.

Diner ei ollut täynnä, mutta asiakkaita riitti noin puolilleen ravintolan kapasiteetista. Tarjoilijoita näin paikalla koko aikana kaksi. Molemmat lähes juoksivat pöydästä toiseen. Ne ottivat tilauksia, siivosivat pöytiä, toivat juomia ja lopulta myös ruokia. Mä en voi sanoa odottaneeni palvelua mitenkään tuskallisen kauan, mutta seuratessani tarjoilijoiden työskentelyä mun alkoi hiukan käydä sääliksi niitä. Kiirettä piti, eikä asiakkaille ehditty jutustella lainkaan, suosituksista tai mistään muustakaan. Mä ymmärrän, ettei Suomessa yrityksellä yksinkertaisesti ole varaa pitää yhtään ylimääräistä työntekijää eikä Diner ole ensimmäinen ravintola, jossa laskua joutuu odottelemaan. Mutta noinkin pieni asia voi olla se syy, jonka vuoksi paikka on puoliksi täynnä eikä täynnä. Se vanhan ajan Dinerin henki, jota mä taisin paikalta odottaa, jäi kokematta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.