Ajelua Los Angelesissa & Griffith Observatory

Ei ole salaisuus, että mä en tykännyt Los Angelesista yhtään. Mutta se ei tarkoita sitä, etteikö sielläkin olisi ollut huikean kauniita paikkoja ja erikoisia hetkiä.

Mä nautin muutenkin ajelusta ympäri kaupunkia sillä kaverin uudella Bemarilla, mutta sen tilanteen ikimuistoiseksi teki se, että kaveri kysyi yhtäkkiä mitä mun Spotifyista löytyy. Luettelin joitain suosikkiartisteja kuten Fogertyn ja Springsteenin, ja se selasi hetken aikaa puhelintaan. Sitten se laittoi volyymin kovemmalle ja mä tajusin, että se valitsi meille ajelumusaksi Dire Straitsia. Jos musta olisi sillä hetkellä ottanut kuvan, ei mun hymy olisi mahtunut millekään muistikortille.

Tämä oli se sama ilta, jolloin ajeltiin Griffith Observatorylle katselemaan kaupungin valoja. Siellä on James Deanin Rebel Without a Cause -muistomerkki, ja tuntui jotenkin täysin sekopäiseltä, että tuo legendaarinen tyyppi, jonka kuvaa mä olen katsellut seinälläni vuosikausia, on oikeasti kävellyt sillä samalla maaperällä 60 vuosikymmentä aiemmin. Mä olen nähnyt sen leffan riittävän monta kertaa, että muistomerkin vieressä seisoessani mulle tuli heti se dramaattinen loppukohtaus mieleen. 60 vuotta on elinikä mutta toisaalta maailmankaikkeuden mittakaavassa se on vain yksi silmänräpäys. Tuona hetkenä tuntui siltä, että jos mä suljen silmät ja avaan ne uudelleen, voisin yhtäkkiä olla mukana siinä kohtauksessa.

En tiennyt, että Youtubesta löytyy video, jossa joku on vertaillut leffan kohtauksia observatoriolla 1950-luvulta 2000-luvulle. Mun selässä menee kylmiä väreitä, kun mä nyt katson tätä:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.